tag:blogger.com,1999:blog-6957128713378406320.post6639117752338513101..comments2012-01-30T11:23:28.268+01:00Comments on Gyüjtögetéseim: Joghurt házilagszazalahttp://www.blogger.com/profile/08359619929026147778noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6957128713378406320.post-63262223855749964872009-09-30T00:12:42.982+02:002009-09-30T00:12:42.982+02:00Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat,annál is ...Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat,annál is inkább,mert így rákattintottam a blogodra,és meg kell mondjam,FANTASZTIKUS!!Nagyon szeretem a fotókat!<br /><br />A joghurtot,az általad leírtakhoz hasonlóan készítem,bevált a módszer(nagyüzemben,mivel a nyáron gyakran fagyi-alapként is szolgált)szazalahttps://www.blogger.com/profile/08359619929026147778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6957128713378406320.post-79509016510194338112009-09-29T23:27:01.883+02:002009-09-29T23:27:01.883+02:00Ha igazán igazi joghurtot akarsz készíteni, akkor ...Ha igazán igazi joghurtot akarsz készíteni, akkor a következőt kell tenned! A tejet hevítsd fel min 70-75 c fokra, lényeg, hogy ne forrjon! Ilyenkor elpusztul, az összes olyan baktérium, ami miatt aludttej és stb. lenne. várd meg, még visszahűl 36-38 fokra és akkor az előre szobahőmérsékletűre melegedett 2 dl joghurtot, én a Danonra esküszöm, csak vizsgáld meg, hogy natur legyen, ne tartósító szeres, habverővel jól elkeverem és bebugyolálom erősen, hogy most már ne hüljön gyorsan. Célszerű egy edényt félretenni erre a célra, majd hungarocellel jól körülvenni. Reggelre kész lesz a joghurt. Fontos a hőkezelés, majd rájössz! Az "oltóanyagod, még 4l tejbe is elég!<br />Sok sikert!Főfügehttps://www.blogger.com/profile/04292438228218490788noreply@blogger.com