2011. január 9., vasárnap

Szezámmagos nudli fokhagymás tejföllel

Ez az étel is a Nők Lapja Konyha novemberi számában volt,Kovács Lázár kanalából:)
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60dkg burgonya
  • 5 evőkanál pirított szezámmag
  • 2tojás
  • 15dkg tönkölyliszt(nálam finomliszt és rozsliszt keveréke)
  • 1 m.kanál őrölt fekete bors(nálam fehér bors)
  • 1 e.kanál só(+ még a vízbe)
  • liszt a nyújtáshoz
  • 2 gerezd fokhagyma,ízlés szerint
A tálaláshoz:
  • 1 cs.petrezselyem
  • 1,5dl joghurt vagy tejföl+só
A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük.Még melegen megtisztítjuk,és áttörjük.Amikor kihült,hozzáadjuk a tojást,lisztet,sót,bors-t,és tésztát keverünk belőle.Lisztezett deszkán kb 1,2 cm átmérőjű hosszú hengereket sodrunk belőle,és lisztezett késsel 1 cm-es darabokra vágjuk.Lobogó sós vízben kb.4-5 percig fűzzük a nudlikat,amíg fel nem jönnek a víz tetejére.Leszűrjük,majd megforgatjuk az olajban aranysárgára pirított szezámmagban.(aki szereti zúzott fokhagymát is tehet a szezámmaghoz).
Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel és kevés sóval összekevert joghurtot vagy tejfölt teszünk a tetejére.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: