2008. június 18., szerda

meggyes süti

82. másolás-nőivonal2008-01-27 13:



Beküldte: Tündi

Hozzávalók a tésztához:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
tojás: 1 db
sütőpor: egy csipetnyi
finomliszt: 20 dkg
porcukor: 8 dkg

a töltelékhez:
kimagozott meggy: 25 dkg
tejföl: 2 pohár
kristálycukor: 3 evőkanál
tej: 3 dl
vaníliás pudingpor: 1 csomag

az öntethez:
tortazselé: 2 csomag
meggykompót lé: 0,5 liter

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot.

A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: