2008. június 18., szerda

POMPOS

András napi pompos

Hozzávalók:
a tésztához:
45 dkg simaliszt, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő,
2 db főtt burgonya,
a töltelékhez:
35 dkg füstölt házi kolbász, 20 dkg füstölt húsos házi szalonna

A liszttel, a sóval, élesztővel, a tört burgonyával és a levével kovászt készítünk. Ha megkelt, tésztává dagasztjuk. A duplájára kelesztjük. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk, mint a kalácsot. Rárakjuk vegyesen a vékonyra karikázott kolbászt és a vékony falatkákra vágott szalonnát. Feltekerjük, kelesztjük. Mielőtt a sütőbe tesszük, vízzel megmosdatjuk mint a kenyeret, 35-40 percig sütjük. Kivesszük és újra átkenjük vizes ecsettel.

Nincsenek megjegyzések: