2010. május 6., csütörtök

Medvehagymás tészta


A család már elnézően mosolyog a medvehagyma mániámon,és így a harmadik évben már nem is idegenkedik tőle annyira.
Idén időben mentem,és még virágzás előtt feltankoltam belőle.Egy részét úgy tartósítottam,hogy húsdarálón ledaráltam,kis tengeri sóval összekevertem,üvegbe töltöttem és olivaolajjal leöntöttem.A hűtő aljában jól el van.A mai ebéd nagyon egyszerű volt,ugyanis színes durumtésztám volt itthon,ezt roppanósra főztem,tettem rá a medvehagymából,reszeltem rá egy kis edámit,és ennyi:)!
Egyébként úgy látom,hogy ez egy jó tartósítási eljárás,valamelyik nap burgonyára tettem belőle(mint a petrezselymes,csak most medvehagyma volt helyette,úgy is nagyon finom volt!)

Nincsenek megjegyzések: