Ibolyától kaptam,és itt is köszönöm!Mivel ez egy nem gyakori étel,gondoltam megosztom másokkal is,hátha tetszik valakinek!(persze azért,mivel ez a VKF témája:))
Hozzávalók:
- kb 30 dkg héjában főtt burgonya(2-3db)
- 2,5dl tehéntúró
- 1,5kk só
- 1/4 kk fehérbors(akinek bírja az epéje annak fekete bors)
- kb.35 dkg finomliszt(a könyvben 35 dl volt írva,ami kissé túlzás,én meg nem méregettem)
- 1kk só
- 5 dkg hideg vaj
- 5 dl tejföl
- 1 ek vaj
A lisztet,a maradék sót és a sütőport összekeverjük gyorsan beledolgozzuk a darabokra vágott hideg vajat,majd annyi tejfölt adunk hozzá,hogy lágy,de ne ragadós tésztát kapjunk.20*30 cm-es téglalapot sodrunk belőle,és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.Feltekerjük,minta bejglit,majd 8 szeletre vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe ,lapjukra tesszük,olvasztott vajjal megkenjük,és 200fokos sütőben aranybarnára sütjük.Tejföllel,forrón tálaljuk.Nálunk egy tartalmas leves mellé.második fogásként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése