2008. március 2., vasárnap

Egy nagyon kedves gasztroblogos segitségével már tudok linkelni!!!!!
Biztos,ami biztos azért egyelőre ide mentem az útmutatót,remélem nem haragszik érte!
Itt is szeretném megköszönni mégegyszer!!!!!

Ha,esetleg még abban tudna segiteni valaki,hogy hogyan kell hosszú i betűt varázsolni,ugyanis az nincs a billentyűzetemen!
maszatjani

Szia szazala!
Semmi gond. Vegyük lépésenként.
1.Amikor belépsz a jelszavaddal és felhasználói neveddel, akkor be kell hogy hozzon a blogspot neked egy irányítópult nevű oldalt.
2. Ott kattints az Új bejegyzés nevű szövegre, ami előtt van egy zöld keresztszerűség.
3.Most bejön neked egy üres ablak ahová írni kell a szöveget, felette pedig van egy üres vékony csík ez a cím helye.
4. Az üres nagy ablak felett vannak mindenféle ikonok (kivéve ha Opera a böngésződ, az nem jó, akkor válts át explorerre)
5. Szóval 7 kis kép-figura kell, hogy ott vírítson neked. Ezek közül nekünk majd a harmadikra lesz szükségünk, ami úgy néz ki mint egy ökörszarv és ha felé viszed az egeret kiírja, hogy insert link.
6. Előtte azonban a nagy üres mezőbe írd be a szöveget, amit akarsz, hogy látszódjon. Erre fognak majd rákattintani. Pl. Itt keresd ezt a receptet vagy Ez a legfinomabb csokitorta vagy Kedvenc receptjeim x.y. blogjáról stb...
7. Ha ezt beírtad, jelöld ki ezt a szöveget(egér bal gomb lenyomva tart és húz a szöveg felett, amíg ki akarod jelölni)
8. Megnyitod egy új ablakban azt az oldalt amit be akarsz linkelni és azon az oldalon, amikor teljesen betöltötte rákattintasz az egér jobb gombjával a címsorban fent lévő http-vel kezdödő url-jére a lapnak. Egy kattintás jobb egérgombbal és ki is jelöli neked valamint megjelenik mellette egy kis táblázat, ott kattints a másolás szóra.
9. No és most jön újra a bejegyzésoldal, a beírt, kijelölt szöveg felett most kattints rá az ökörszarvra, azaz a harmadik ikonra és be fog jönni egy explorer parancssor nevű kis ablak.
10. A http-t kitörlöd azután belekattintasz és az egér jobb gomját benyomva újra bejön egy táblázat, ahol a beillesztésre kattintva be fogja neked írni a választott oldalad url-jét.
11. Ezután rákattintasz az Ok gombra.
12. A bejegyzés ablakod alatt van egy gomb, hogy publikálom a bejegyzést, nos erre is kattintasz egyet azután fel fogja ajánlani a rendszer, hogy megtekintheted a blogodat.
13. Kész is van.
Nos röviden ennyi, én kipróbáltam működött, ha megakadsz írj bátran, mert gépközelben vagyok. Ha sikerül, akkor is írj légyszíves, hadd örüljünk együtt. Sok sikert. Üdv: Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések: