2008. március 5., szerda

Töltött burgonya

Sajnálom,hogy nem tudom lefotózni,mert jól sikerült!
Az ötletet max konyhai naplójából meritettem,annyi különbséggel,hogy a töltelék kicsit más.Vasárnap hatalmas adag bolognaihoz hasonló mártást főztem,mivel ez könnyen szállitható,igy a nagyfiamnak a héten csak tésztát kell hozzá kifőznie a kollégiumban.Nem fért mind az éthordóba,ezért a maradékot beletöltöttem a kivájt burgikba és a fent emlitett modón megsütöttem(nem lefóliázva,hanem kacsasütő edényben lefedve).Kb 1 óra elteltével a fedőt levettem és mindegyikre kanalaztam a következő keverékből:
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 kanál tejföl
Kb még negyed órát 'pirulgatott'(azért tettem macskakörömbe,mert nem lett piros,csak kissé ráolvadt)

Ha valakit érdekelne a mártás,aminek a maradékát töltöttem,akkor lásd itt lejjebb!Pontos adagokat nem tudok,mert soha semmit nem mérek,bár van egy ősrégi mérlegszerűségem....
  • bő 1 kg darálthús
  • amit 2 felkockázott vöröshagymán(kevés olajon) megpiritok
  • pirospaprikával megszórom
  • egy sűritett paradicsommal(nem a legkisebb doboz!)felengedem
  • egy egész fej fokhagymát rányomok(természetesen elöbb megtisztitom:-D )
  • bőven szórok rá oregánot
  • só,fehérbors,és mert volt itthon 2 db erőleveskocka-az izesités
  • kevés vizzel,(hogy azért még mártás sürűségű legyen) felengedem
Körülbelül egy órát rotyogott.

Ez egy hatalmas adag!!!!!!!!!!!!Arra pont elég,hogy egy kollégium fiuszobájába két napig pár srácnak meglegyen az ebédje!

Nincsenek megjegyzések: