2009. április 20., hétfő
Kakós csiga
A VKF!-re tésztanyújtóval "neveztem",pedig a kenyérsütőm jobban megérdemelte volna!Karácsonyra kaptam,és azóta nemigen telt el nap,hogy ne dolgozott volna!Természetesen,arra,amire igazából kitalálták nem használom,de imádom,hogy dagaszt helyettem!A legnagyobb mázli pedig az,hogy Limarára is rátaláltam,Ő pedig ontja a jobbnál jobb recepteket!Tőle sütöm a kenyeret,kiflit,zsemlét.........és még sorolhatnám.A nem macerás croissanja nagyon kedvelt,gyakori vendég hétvégeken,amkor itthon vannak a fiatalok.Most is elkészítettem,de nem kifliket,hanem kakaós csigát sütöttem belőle.Amikor az egymásra rakott lapokat kisodortam vastagon megszórtam porcukorral és kakaóval,szorosan feltekertem,vajas késsel elszeltem(kb 2 cm),lapjával sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem,bő fél órát még kelesztettem,majd 200 fokos sütőben megsütöttem.Szerencsés választás volt!Tényleg finom,könnyű,és természetessen sokkal finomabb a boltinál!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése