2011. február 7., hétfő

Más tollával....

......Dicsekszem,de örömmel teszem:)! Az előző bejegyzésben említettem,hogy Ádám dekorált 2 tortát,büszkeséggel mutatom meg őket.
Az egyik barátja kért tőlem egy Eszterházy tortát a felesége szülinapjára,a dekorációval kapcsolatban Ő adta az ötletet,miszerint az iskola rabja legyen egy emberke.
Életemben most sütöttem először eszterházyst,de lehet,hogy utoljára. Ezt receptet követtem,nem tűnt bonyolultnak,csakhogy a tortalapok nem voltak hajlandóak megválni a sütőpapírtól!Szerencsémre Dalmától karácsonyra sokszor használható szilikon lapot kaptam,végül is ezen sikerült 5 lapot elkészítenem dupla adagból!(20 tojásfehérje,66 dkg cukor,60 dkg dió)
Szerintem ez egy eszméletlenül finom torta(a rontott lapokból volt kóstoló),de nem tartom valószínűnek,hogy a közeljövőben ismétlés következik!(még jó,hogy több diót kaptam)
Ennyit bevezetőnek,íme a torta,ami az én nagyon ügyes kezű 24 éves kisfiam műve,akinek köszönöm és még egyszer nagyon boldog szülinapot kívánok!:

Annyira belemerültünk a tortagyártásba,hogy lett egy bónusz is:)!A fenti torta Pálmi szülinapjára készült,amit kissé előre hoztak,hogy a fiúk ,Balázs névnapjával együtt tartsák.
Bazsa is egy tündéri kis srác,aki nem mellesleg nagyon jóban van Ádámmal ezért neki egy igazi meglepi tortát kreált.Az ötlet is és a kivitelezés is Ádámot dicséri.Az én részem a torta volt párizsikrémmel töltve.

2 megjegyzés:

Pixie Pie írta...

Nagyon jók lettek! És egyre tökéletesebbek a burkolásaid is, gratulálok!

szazala írta...

Köszönöm szépen,igyekszem!Szerencsém,hogy ilyen ügyes kezű,és segíteni is hajlandó nagy fiam van!