2011. január 12., szerda

Csicseriborsó leves



Hajnali 4-kor ideje egy bagolyborsó recepttel előrukkolni!Ez is Kovács Lázár receptje a Nők lapja Konyhából.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg száraz csicseriborsó
  • 10 dkg fagyasztott zöldbab
  • 0,5dl húsleves
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
A vékony szeletekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon,majd hozzáadjuk az elöző nap beáztatott csicseriborsót és a zöldbabot.Felöntjük 1 liter vízzel.Ízesítjük a zúzott fokhagymával,sóval,borssal,barna cukorral,és hozzáadjuk a húslevest.15 percig főzzük gyenge lángon,majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet,tejszínt,vajat,és ha kell utánasózzuk.Még egyszer felforraljuk,és pirított barna kenyérrel tálaljuk.
Ez volt az eredeti recept.Pénteken tervezem megfőzni,akkor bővül a családom három főre,és majd leírom a saját tapasztalataimat.Szerintem a 15 perc főzés kevés,és nem hiszem,hogy kell bele a 2 kanál vaj.Barna cukrom nincs itthon,és mivel nem tervezek utazást,így valószínűleg nem is lesz.(a faluban mostanában nem láttam).
Ételfotóval nem tudok szolgálni,de egy Lázáros képem van:)
Még Dombóvár-Gunaras-fürdőn dolgozott Dalma,ott készült a kép egy munkahelyi rendezvény alkalmával.

Nincsenek megjegyzések: