Hajnali 4-kor ideje egy bagolyborsó recepttel előrukkolni!Ez is Kovács Lázár receptje a Nők lapja Konyhából.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg száraz csicseriborsó
- 10 dkg fagyasztott zöldbab
- 0,5dl húsleves
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Ez volt az eredeti recept.Pénteken tervezem megfőzni,akkor bővül a családom három főre,és majd leírom a saját tapasztalataimat.Szerintem a 15 perc főzés kevés,és nem hiszem,hogy kell bele a 2 kanál vaj.Barna cukrom nincs itthon,és mivel nem tervezek utazást,így valószínűleg nem is lesz.(a faluban mostanában nem láttam).
Ételfotóval nem tudok szolgálni,de egy Lázáros képem van:)
Még Dombóvár-Gunaras-fürdőn dolgozott Dalma,ott készült a kép egy munkahelyi rendezvény alkalmával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése