A
Nők Lapja Konyha novemberi számában találtam a receptet,ahol zöldborsóval készítik,nekem viszont van lefagyasztva borsóleves alap,amit csak forró vízbe kell tennem,ha friss tavaszi ízre vágyunk.Ebben van a zsenge borsó mellett fiatal sárgarépa és petrezselyem is.
Leírom az eredeti receptet,nagyon finom,nálam egy kicsit színesebb lett.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg zöldborsó
- 20dkg kuszkusz
- 2 csomag mini mozzarellagolyó(20db)
- 3dl víz
- 1 evőkanál vaj
- 5 evőkanál olivaolaj
- 1gerezd fokhagyma
- 2 darab chilipaprika
- 4 bazsalikomlevél
- 1 evőkanál currylevél,apróra vágva
- 1 csokor petrezselyem
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 teáskanál só
A vajat felforraljuk a vízzel és a sóval,hozzáadjuk a fagyott borsót,zúzott fokhagymát és a kuszkuszt.Kevergetés mellett addig főzzük,amíg a kuszkusz bedagad és felszívja az összes vízet.Tálba tesszük,hozzáadjuk az apróra vágott chilipaprikát,bazsalikomlevelet és petrezselymet.Elszórva elhelyezzük rajta a lecsepegtetett mozzarellagolyókat.Egy serpenyőben olivaolajat hevítünk,majd megfuttatjuk benne a durvára őrölt fekete borsot,az apróra vágott currylevelet,majd ezzel az olajjal meglocsoljuk a mozzarellagolyók tetejét.Köretként,de önálló ételként is tálalhatjuk.
Ez volt az eredeti recept.Nálam került bele sárgarépakocka is,a chilit nem keverem bele,mert van aki nem szereti a csípőset.A fekete bors helyett színes borst használtam,és a currylevél kimaradt.
Az újság szerint az elkészítése 40 perc,szerintem 15 perc elég.A kalóriát én nem számoltam,elhiszem,hogy szerintük 1 adag kb. 470 kcal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése