2011. január 12., szerda

10 peces fánk

Bármerre nézek a blogokon,mindenhol fánkot sütnek.Mivel egyedül vagyok,nem állt szándékomban sütni,de hát a csábítás,az bizony nagy úr!
Rászántam magam,elmentem tojást venni,egyúttal feltöltöttem a gyümölcs készletet is.
Lehetne dagasztani,de a tejből úgy-e joghurtot fabrikáltam,venni pedig nem vettem,mert eszemben se volt.Valamiért kitalálták a világhálót,így beírtam a gugliba,hogy: joghurtos fánk.
Pillanatok alatt több száz oldalt mutatott,de elég volt az első három találatba belenéznem,bizony ódákat zengenek róla,így nem volt kérdéses,ma itt fánk fog sülni!
Akit érdekel az talál kedvére valót,annyit jegyeznék meg,hogy galuska sűrűségű legyen a tésztája.
Valóban elkészül 10 perc alatt,ebbe a sütést is beleértem!
Nálam most így készült:
  • kb.10 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 1,5 dl joghurt
Teszek egy lábasba olajat melegedni(én egy 3 literes lábosba öntöttem 1 litert),közben a fentieket összekeverem.(simán fakanállal)Ez a művelet talán 3-4 percet vesz igénybe,ezalatt felforrósodott az olaj is.Jó meleg legyen az olaj,de azért ne füstöljön!Lehet kicsit mérsékelni a lángon!Két kanál segítségével beleszaggatom a tésztát,ne túl sokat.mert nőni fognak!Ha kell,akkor megfordítom,de lehet,hogy maguktól is van annyi eszük:)!Nagyon hamar sülnek,folyamatosan lehet kiszedni,és újat tenni a helyükre.
Egy szűrőre szedtem ki,megporcukroztam,és lekvárt melegítettem melléjük.
Komolyan nagyon finom,nem egy drága dolog.egy próbát mindenképpen megér!

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szuper recept!!!

szazala írta...

A fiam szerint is:)!