Mustáros hús
Valamelyik hétvégén ketchupos húsit főztem,aminek nagy sikere volt,gondoltam,akkor ma legyen mustáros,hátha az is bejön!Nem volt rossz tipp!
Hozzávalók ma nálam:
- kb 1 kg sertéscomb
- 5 db kisebb vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- bő evőkanál mustár
- 1 erőleveskocka
- só
- 1 evőkanál liszt
- petrezselyemzöld
A felaprított hagymát kevés zsiradékon megpároltam,rátettem a kockákra darabolt húst,és jól átpirítottam.Felengedtem annyi vízzel,amennyi éppen ellepte,és egy erőleveskockát dobtam hozzá(még mindig nincs eltéve alaplevem).Kis lángon puhára pároltam,ekkor a tejfölbe belekevertem a mustárt,és egy kisebb kanál lisztet is,amivel behabartam.Sóval ízesítettem,kicsit hagytam összeforrni,rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ma rizs volt a köret,de holnap tésztát fogok a maradékhoz tálalni
Ezzel a recepttel több helyen találkoztam a neten,igy nem jelölök meg forrást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése