Ha hétfő,akkor újra hosszabb időre enyém a kompjuter!Meglepődve vettem észre,hogy már három rendszeres olvasóm van,de örömmel köszöntöm
Maxot!Őt is régóta "ismerem",pár receptje már megfordult a konyhámban,sőt a
piacterén is nézelődtem már !Remélem egyszer a
fagyizójában is találkozunk!
Említettem,hogy sok akciós tejszínt vettem a lidliben,hízunk is rendesen!!!Az alábbi ételt nem tudom kitől néztem le,mert nem ide,hanem a noteszembe mentettem.Természetesen csak a fő irányvonalat követtem,arányokban tuti eltértem az eredetitől.
Karaj tejszínes hagymamártásbanHozzávalók a mai adaghoz:- sok hagyma(nálam volt vagy minimum másfél kiló)
- 1 kg körüli karaj
- 2 dl tejszín
- olaj
- só,bors(nálam fehér),pirospaprika
A hagymát elkarikáztam és olajon kb. fél órát pároltam.(elég sok olaj kellett alá)Közben az elszeletelt karajt kevés olajon mindkét oldalán átsütöttem,és egy jénai tálba tettem.Sóval,borssal,pirospaprikával megszórtam.A hagymát is izesitettem sóval,felöntöttem a tejszínnel,1-2 percet összeforraltam és a húsira öntöttem.Lefedtem a jénai tetejével,sütőbe toltam és 200 fokon bő egy órát ott is hagytam.Párolt rizs volt a körete.
Nagyon rákészültem,hogy
Anyamanya tejfölös,tejszínes tortáját sütöm a hétvégén,de valahogy nem voltam "tortás hangulatban",időm se sok volt.....DE!!!Azért valami volt!!Tejföl is tejszín is + fehércsoki is.Természetesen leírás is
Kicsi Vú blogjában....
FehércsokimousseHozzávalók:- 20 dkg fehércsoki
- 2 dl 20 %-os tejföl
- 1+2 dl 30%-os tejszín
- 1 vaniliarúd
Gőz felett megolvasztom a csokit(vigyázni,hogy az edény alja ne érjen a vízbe!)Hozzákeverem a tejfölt a kikapart vanliarúd magvait az 1 dl tejszínt,valamint a kemény habbá vert 2 dl tejszínt.Poharakba,vagy formákba adagolom és minimum 3 órára behűtöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése