A mai mindennapi:
“Természetesen szeretném megtartani a kondíciómat öregkoromra is, de nem szeretnék sokat küzdeni érte. Ahányszor kedvem támad tornázni, lefekszem, és megvárom, amíg elmúlik.” (Al Pacino)
Nem feledkeztem meg a sütiről sem!
Íme:
Általában karácsonykor készül, mert a süteményekből sok tojás fehérje marad és azt kár kidobni.
Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg. porcukor, 11 dkg. rétesliszt, 10 dkg. mazsola, 5 dkg. csokoládé, 5 dkg. kandírozott gyümölcs (cukrozott), a forma kikenéséhez zsiradék
Elkészítés: A nagyon kemény habbá vert fehérjébe óvatosan hozzákeverjük a hozzávalókat (érdemes a lisztbe előre belekeverni, és úgy önteni apránként a habba), majd a kivajazott és finomliszttel megszórt püspökkenyérformába simítjuk. Úgy kell sütni, mint a piskótát.
Nem tudom említettem-e már,hogy ezeket a recepteket egy kedves ismerősömtől kaptam,nem mindegyiket sütöttem még meg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése