Nálunk nem igazán marad kenyér,ezért direkt sütök prézlinek valót!:)(ez vicc volt).Azonban előfordul,hogy nem úgy sikerül a kenyerem,mint azt szeretném,ezért,ha fogytán van a zsemlemorzsám,akkor szívfájdalom nélkül elszeletelem,megszárítom és ledarálom.A gáztűzhelyem alsó része,úgynevezett 'ételt melegen tartó',(nálam a tepsik tárolására szolgál)-ide szoktam a szárítandó kenyeret tenni.Ha a sütőt elő kell valamiért melegíteni,akkor amíg el nem éri a kívánt hőfokot,addig beköltöznek a kenyérkéim és a sütés befejezése után , ismét visszatérnek kihasználva az ingyen hőt.Amikor alaposan kiszáradnak,akkor diódarálóval porítom.Emlékszem a nagymamám mozsárban tette ugyanezt.
Tudom,hogy nem egy nagy felfedezést írtam,nagyon sok háztartásban ez természetes,de akinél nem ,annak tanácsolnám,hogy ha nem is maga süti a kenyeret,akkor is érdemes akár boltival pepecselni!Jó tudni,mit eszik az ember!:)
Egyébként ma szép lett a kenyérkém!
Így készült:
- kb 70 dkg sima liszt,5 dkg grahamliszt
- egy csapott ek. sikér
- egy csapott ek. tengeri só
- fél liter viz
- 2 dl tej
- egy csapott ek. medvehagymaméz
- 3 dkg élesztő
Most megyek mosogatni,majd az 'egészségeséletprojekt' keretében előveszem a szobabiciklit,mert a mai kerekezés elmaradt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése